Cursus Allergenen
/ Cursus Allergenen
Cursus Allergenen

Cursus Allergenen

Na het volgen van de klassikale Allergenen Cursus ben je in staat om een Allergenen Management Systeem op te zetten of verbeteringen aan te brengen aan het bestaande systeem. Je kent de 14 wettelijk verplichte allergenen, weet het verschil tussen een voedselallergie en een voedselintolerantie en hoe je gasten op de juiste manier kunt informeren over allergenen.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor horecaondernemers en medewerkers die te maken hebben met het bereiden van eten en drinken.

Tijdens de cursus worden alle belangrijke zaken over Allergenen behandeld.
Cursusonderwerpen die (onder andere) aan bod komen:

  • Voedselovergevoeligheid
  • 14 wettelijk verplichte allergenen
  • In welke producten zitten allergenen?
  • Allergenenwetgeving
  • Samenstellen van allergenenlijst
  • Ingrediënten, receptuur en etikettering
  • Communiceren van allergeneninformatie
  • Allergenenmanagement systeem opzetten en onderhouden
  • NVWA controle

Programma
De klassikale cursus Allergenen bestaat uit 1 dag van 10.00 uur tot 15.00 uur met aansluitend de Allergenen Toets van 15.00 uur tot (uiterlijk) 16.00 uur.

Allergenen Toets
De toets wordt door de trainer op locatie nagekeken en bij een voldoende resultaat ontvang je het Allergenen Certificaat direct.

Kosten en betaling
- Leden KHN € 315,00
- Niet leden KHN € 360,00

Prijzen zijn per persoon inclusief lunch en exclusief btw. Deelnemers ontvangen na afloop van de training een factuur.

Annulering
Indien een deelnemer korter dan zeven werkdagen voor de training annuleert, dan gelden de volgende regels:

  • Bij annulering tot en met de dag voor aanvang van de cursus, workshop of training wordt 50% van het cursusbedrag in rekening gebracht.
  • Bij annulering op de dag van de cursus, workshop of training zelf wordt het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Dat geldt ook in geval van no-show.

Zie ook onze annuleringsvoorwaarden.

Beschikbare data

Schrijf je direct in voor de onderstaande data.